غلط یاد بگیریم، غلط انجام میدیم!

راه های متفاوتی برای انجام هرکاری وجود داره که هر کدوم ما رو به نتایج مختلفی میرسونه و فکر کردن در مورد نتایج به دست اومده به ما کمک می کنه تا بتونیم فرایند اون کار رو بررسی کنیم. معمولا راه هایی که انتخاب می کنیم از دانش و تجربمون نشات می گیره و اگر دانسته ها مون رو مداوم بررسی نکنیم، نمی تونیم خطاهامون رو متوجه بشیم و اونا رو اصلاح کنیم. چون همینطور که ما محصول متفاوتی رو تجربه می کنیم باید به این موضوع هم توجه کنیم که روش و نتیجه ی ما خدشه ای به اصل موضوع وارد نکنه.

به همین دلیل پیشنهاد من اینه که باید ریشه های دانسته هامون رو قوی نگهداریم تا بتونیم با خلاقیت و ابداع روش های تازه، به نتایج جذابی برسیم.

اما مواقعی پیش میاد که در این مسیر عملکرد ما ناخواسته و بدون اینکه خودمون متوجه باشیم نه تنها درست در نمیاد و چه بسا برعکس اون چیزی که میخوایم صورت می گیره.

به نظر شما چرا این اتفاقات رخ میده ؟

احتمالا هرکسی پاسخی برای این سوال داره که با بقیه متفاوته، چون نگاه هرکدوم از ما به رفتارهامون و نتایج کارها متفاوته. اما به نظر من برای کمتر کردن این اتفاقات قبل از هرکاری باید از منطقه ی امن عادات روزمره مون فاصله بگیریم تا با دید بازتری خودمون رو بررسی کنیم و جزئیات رو روشن تر ببینیم.

این کار باعث میشه هم بتونیم راه های رفته رو مرور کنیم و هم از اون مهم تر درگیرگفته های دیگران نشیم. خیلی مواقع پیش میاد که موضوعی و یا کاری مورد تایید بسیاری از آدمها باشه ولی در اصل مسیر ما رو از هدف دور کنه، پس ما مداوم باید هدف و عملکردمون رو بررسی کنیم تا نتایج درست تری رو رقم بزنیم. چقدر شنیدیم که مثلا درمورد یه قهوه ای خیلی از آدمها اظهار نظر مشترک کردن ولی بعدا متوجه شدیم که اشتباه بوده!  

پس بهتر اینه که نظر دیگران رو بشنویم و بعد از فکر و بررسی، نتایج خودمون رو به اونها ضمیمه کنیم و حاصل اونها رو جمع بندی کنیم و بعد ببینیم نسبت به برنامه و هدف ما چقدر صحیح و چقدر غلطه.

 کارِ ما به آدم ها و سلیقه ی اونها ارتباط مستقیم داره، اگر قهوه ای که ما آماده می کنیم و سرو می کنیم رو دوست نداشته باشند و اگر نظرشون رو جلب نکنیم چه اتفاقی برای ما می افته؟ خب قطعا بیکار می مونیم و اصلا مسیری نیست که بتونیم پیشرفت کنیم، پس یکی از راه های اصلاح کردن خطاهامون، شنیدن نظرِ مهمونها و دوستانمونه، با اینکار می تونیم متوجه بشیم کجا ایستادیم و چه کارهایی باید بکنیم و در نقطه ی مقابل، ما هم باید به اونها اطلاعات درست بدیم و با این کار در تهیه ی اون چیزی که سلیقه و ذائقه شونه کمک کنیم. لازمه ی اینکار مطالعه و تحقیق، و تمرین مداوم برای رسیدن به ابداع و خلاقیته، بدون نوآوری و خلاقیت ما مجبور به تکرار روش های قدیمی و تکراری دیگران و چه بسا تکرارِ اشتباهات دیگران هستیم.

سعید عبدی نسب

نویسنده متن: مجتبی حیدری

طراح تصاویر: تینا پناهی

ادیت ویدیو: سپیده اسلامی

مدیر سایت و شبکه های اجتماعی: فرزام زمانی

برای حمایت از ما، این ویدیو را در یوتیوب ببینید!

این مطلب را به اشتراک بگذارید!

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید