هر آنچه باید از آسیاب مالکونیک EK43 بدانید!!

فکر نمی‌کنم افراد زیادی در صنعت قهوه باشند و از محبوبیت آسیاب Mahlkonig EK43 اطلاع نداشته باشند. اما جالب است بدانید که این میزان از محبوبیت از ابتدای ورود این آسیاب قهوه به چرخه دم آوری  وجود نداشت و کمتر کسی پیش بینی میکرد که این دستگاه تا این اندازه جایگاه ویژه ای را برای خود باز کند. آسیاب Mahlkonig EK43 در ابتدا در دنیای قهوه به عنوان آسیابی برای قهوه های فیلتری مورد توجه قرار گرفت و استفاده میشد زیرا مزایای آن بیشتر از ضعف ذاتی آن بود. امکانِ نداشتنِ ثبت مقدار دوز از طرف کاربر به عنوان یک کارت زرد برای این دستگاه در نظر گرفته میشد.

با این حال، همه ی اینها پس از مسابقه ی مت پرگر در مسابقات جهانی باریستا در سال 2013 تغییر کرد.. در واقع همینجا بود که EK43 در مرکز صحنه ی اسپرسو قرار گرفت. اگرچه مت پرگر اولین کسی نبود که از EK برای آسیاب کردن اسپرسو استفاده کرد، اما او بود که باعث محبوب شدن آن در صنعت قهوه شد.

پس چه چیزی در مورد این آسیاب خوب است؟ و اگر به این اندازه خوب است، پس چرا همه از آن استفاده نمی کنند؟ 

بیایید آسیاب Mahlkonig EK43 را بررسی کنیم.

 مزیت اصلی EK43 یکنواختی آسیاب است. همه آسیاب هایی که برای اسپرسو مورد استفاده قرار میگیرند در یک حجم مشخص با توجه به حجم بسکتهای مختلف اندازه های گوناگونی از ذرات قهوه تولید میکنند. یعنی یک دوز معمولی از اندازه های مختلفی از ذرات تشکیل شده است و با توجه به آسیاب ها در مقدار دوزی که آسیاب میکنند، ذرات بسیار ریزی وجود خواهند داشت که معمولاً کمتر از 100 میکرون هستند، اما در نسبت بیشتر، بر حسب درصدِ حجم، ذرات در محدوده 200-1000 میکرون نیز وجود خواهند داشت. اما در آسیاب EK43 به شکل قابل توجهی این ذرات ریز بسیار کمتر است و میتوان گفت در یک دوز معمولی، از یکنواختی بالاتری نسبت به آسیاب های دیگر برخوردار است.

با این اوصاف احتمالا کنجکاو هستید که چرا اندازه ی ذرات بر استخراج تأثیر می گذارد؟ ذراتِ کوچک سطح وسیعتری دارند و بنابراین در تماس آب داغ با آنها نسبتاً آسان تر عصاره گیری می‌شوند، در حالی که عکس آن برای ذرات بزرگ صادق است.EK ذراتی با یکنواختی اندازه بیشتر تولید می کند و این مسئله کمک میکند تا عصاره گیری هایی یکنواخت داشته باشیم و بتوانیم در شیفتهای مختلف، اسپرسوهای مطلوب را دوباره و دوباره تکرار کنیم خب بدون شک این موضوع تاثیر زیادی روی طعم قهوه دارد.نتیجه دوم این امر این است که شات های EK را می توان به سمت بازده عصاره گیری بالاتر، بدون عوارض جانبی منفی که معمولاً در آسیاب های سنتی به همراه دارد، سوق داد. بسیاری از آسیاب‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که تیغه های مخروطی دارند، برای تولید اسپرسوهایی  با راندمان عصار گیری بالاتر از 20 درصد مناسب نیستند و معمولا نمی توان به اسپرسویی یکنواخت با طعم های جذاب دسترسی پیدا کرد، زیرا این مسئله در درجه اول نتیجه یکنواخت نبودن آسیاب است. در صورتی که میتوان گفت با EK43یک اسپرسوی خوشمزه با بازدهی بالاتر از 20 درصد در دسترس تر است. در واقع اسپرسوی تولید شده از طیف وسیعی از عصاره گیری های مختلف تشکیل نشده است و از یکنواختی لازم برخوردار است.

با توجه به این مزایا، ممکن است تعجب کنید که چرا EK43 به عنوان یک آسیاب اسپرسو در کافی‌شاپ‌های تخصصی رایج‌تر نیست. پاسخ این سوال در درجه ی اول به قابلیتِ استفاده آن مربوط می شود. هیچ قابلیتِ دوزی بر حسب تقاضا یا حتی دوزِر مکانیکی وجود ندارد.

کافی‌شاپ‌هایی که از EK برای اسپرسو استفاده می‌کنند، معمولاً دوزهای جداگانه ی دانه‌ها را از قبل اندازه گیری کرده و در ظروف ذخیره میکنند. البته این کار از نظر اشغال کردن فضای بار کمی سخت و زمان‌بر است.

با این حال، در مورد قابلیت استفاده از این آیتم، مزایای کوچکی هم وجود دارد مثلا این امر هدر رفتِ قهوه را کاهش می دهد و باعث صرفه جویی در قهوه میشود، یک مزیت بزرگ هنگام کالیبره کردن درجه ی آسیاب. با این حال، متاسفانه به دلیل نیاز به تغییر تنظیمات آسیاب هنگام جابجایی بین دانه ها ی مختلف، گردش ِکار کند پیش میرود. اما به هر حال استفاده از آسیاب EK43   مزایایی دارد که در بخش ویدئو مفصل به آن پرداخته ایم و پیشنهاد میکنیم این ویدئو را با دقت مشاهده کنید و از کاربردهای این آسیاب جذاب لذت ببرید.

 

سعید عبدی نسب

نویسنده متن : مجتبی حیدری

طراح تصاویر : ساراناز قاسمی

ادمین سایت و شبکه های اجتماعی : فرزام زمانی

لطفا برای حمایت از ما، این ویدیو را در یوتیوب ببینید!

این مطلب را به اشتراک بگذارید!

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در linkedin به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید