مگه هر چی میگن درسته؟

دقت کردین زمانی که در یه جای تاریک وقتی چراغ و روشن می کنیم یه مرتبه چه اتفاقی می افته؟ بله، درسته! نمی تونیم چیزی و ببینیم. وقتی یکم بگذره آروم-آروم چشممون عادت می کنه و اشیاء رو می بینیم. این دقیقا اتفاقیه که وقتی یه کاری رو مداوم انجام می دیم و حواسمون به نتایج کارامون نیست رخ می ده .

ما در عمق ماجرا قرار داریم و چشم و ذهنمون درگیرِ اون چیزیه که می خوایم رقم بزنیم و حواسمون به خیلی چیزا نیست. این مواقع باید یکی باشه تا به ما تلنگر بزنه و یادآوری کنه که چی می خواستیم و هدفمون چی بوده و کجا بودیم وکجا داریم میریم.

وقتی کارهای ما تخصصی تر و حرفه ای تر می شه، جزئیاتِ بیشتری اهمیت پیدا می کنن و گاهی حتی کوچک ترین مسائل هم در روند کار تاثیر بسزایی دارن برای همینه که ما اصرار داریم که “بیشتر درمورد کارها و روش هامون فکر کنیم “ و همه چیز رو مداوم بررسی کنیم تا بتونیم موارد رو درست تحلیل کنیم.

به عنوان مثال عصاره گیری قهوه وابسته به متغیرهای زیادیه: آب، تلاطم، زمان، متریال تجهیزات، و حتی شکل هندسیِ این تجهیزات اثر مستقیم بر روی روند عصاره گیری ما و محصول پایانی می ذاره! پس خیلی واضحه که هر عمل و انتخابی که ما می کنیم نتایج رو تغییر می ده. برای همینه که ما درست و غلط رو صد درصد و بدون آزمایش نمی پذیریم و می گیم که همه ی نتایج رو بررسی کنید تا بهترین شیوه دستتون بیاد و خطاها به کمترین حالت ممکن برسه .

اصولا وقتی علاقه و تخصص ما تبدیل می شه به شغل و کار هرروزه ی ما، همه چیز سخت تر می شه؛ دیگه خیلی کمتر حواسمون به جزئیات هست و حتی از روی عادت، بیشتر اوقات فقط می خوایم کارامون رو انجام بدیم تا زودتر تموم شه، درست تو همین لحظاته که اشتباهات شکل می گیره و در دراز مدت نتیجه اش رو نشون می ده و همه چیز رو تحت تاثیر قرارمی ده. پس باید دانسته هامون رو مرور کنیم تا خطاها رو را برطرف کنیم.

شما در طول روز چقدر به این موضوع فکر می کنید؟ به کارهایی که می کنید و به فرایند و نتایج عملکردتون؟

ترس، عامل مهمی در تکرار اشتباهات محسوب می شه که باید از اون فاصله بگیریم، ترس از نظر و حرف دیگران! در صورتی که اتفاقا به نظر من شهامت، اینه که به اشتباهاتمون اعتراف کنیم و نتایج تازه ی خودمون رو اعلام کنیم! به عنوان نمونه تا همین چند سال پیش همه فکر می کردیم دریافت مزه ها در روی زبان به چهار قسمت تقسیم می شن (همون عکس معروف که ترشی و شوری و تلخی و شیرینی و نشون می داد) که حالا می دونیم اون تفکر اشتباه بوده و در واقع به کمک گیرنده هایی که در همه ی سطح زبان وجود داره می تونیم همه ی مزه ها رو دریافت کنیم. بعد از این که این موضوع رو فهمیدیم، من سر همه ی کلاس هام این مسئله رو اصلاح کردم و اعلام می کنم. این مسئله نمونه ی خوبی برای احتیاج مداوم ما به بروزرسانی دانسته هامون و دوباره و دوباره آزمایش کردن نتایج گذشته اس!

ساده ترین راهی که برای کمک به خودمون و شروع بررسی عملکردمون می تونیم انجام بدیم اینه که با ثبت نتایج و بررسی محصولاتی که آماده می کنیم، در طول زمان بفهمیم کجا درست می ریم و کجا باید مسیرمون رو اصلاح کنیم. با این کارها هم روش ها و عملکردمون در هر کاری رو می تونیم مدام رصد کنیم و هم می تونیم به راه ها و نتایج تازه تری دست پیدا کنیم.

سعید عبدی نسب

نویسنده متن: مجتبی حیدری

طراح تصاویر: تینا پناهی

ادیت ویدیو: سپیده اسلامی

مدیر سایت و شبکه های اجتماعی: فرزام زمانی

لطفا برای حمایت از ما، این ویدیو را در یوتیوب ببینید!

این مطلب را به اشتراک بگذارید!

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در linkedin به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید